Pályázat

„Technológiai fejlesztés, ingatlan beruházás a Z-SZABÓ-BAU és Társa Kft-nél”

Információk a projektről

Kedvezményezett megnevezése: Z-SZABÓ-BAU és Társa Kft

Azonosító szám: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00099

Projekt összköltsége: 159.464.424 Ft

Megítélt összeg: 47.839.327 Ft

Támogatás aránya: 30%

Hitel összege: 95.946.443 Ft

Forrás: Európai Regionális Fejlesztési Alap

Megvalósítás helye: 8318 Lesencetomaj, Külterület 0115/4. hrsz.

Megvalósítás időtartama: 2018.03.26. – 2019.08.10.

A fejlesztés megvalósítására Lesencetomaj település külterületén, a vállalkozás telephelyén kerül sor.

A telephelyen fő tevékenységünk részeként építőipari tevékenységünk kiegészítő tevékenységeként az egyéb fémfeldolgozási termék gyártása tevékenység fejlesztése valósul meg.

A beruházással az tevékenységünket kiszolgáló fémtermékeket előállító tevékenységünket erősítjük, bővítjük.

  Az alábbi célterületeken tervezett fejlesztés:

– a fejlesztendő tevékenység végzéséhez szükséges új eszközök beszerzése

– a termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új épület építés

– a fejlesztendő tevékenység végzéséhez szükséges információ technológia-fejlesztés

– megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, melyek célja a gazdasági termelési folyamatok és az üzemen belüli építmények  energiaigényének fedezése megújuló energia előállításával.

A projekt részét képezi egyrészt egy lakatos műhely és irodaépület, valamint egy raktárcsarnok építése a Lesencetomaj 0115/4. helyrajzi számon található telephelyünkön. A két szinten összesen 582,85 m2 alapterületű épület helyt ad magának a gyártásnak és az ahhoz szükséges előkészítő tevékenységnek, valamint az eszközök és szerelőanyagok elhelyezésére tárolónak, szociális helyiségeknek, valamint a támogatott tevékenységhez kapcsolódó adminisztratív folyamatok végzésére szolgáló irodáknak. Az épület a vonatkozó jogszabályokkal összhangban kerül kivitelezésre.

A költséghatékony működtetés érdekében az irodáknak és gyártásnak helyet adó épületet hőszigeteljük és a termeléshez szükséges energiaellátását részben megújuló energiával oldjuk meg.

Beszerzésre kerülnek a gyártáshoz szükséges vágó-, hegesztő-. és fúró berendezések. A gyártó gépekkel az építőipari kivitelezés során használatos fém elemek széles palettáját tudjuk saját magunk előállítani a vevői igények magas fokú kielégítése érdekében. A gépek rendelkeznek EK megfelelőségi nyilatkozattal, mind az előállított termék, mind az üzemeltetési költség tekintetben korszerűnek számítanak.